2014. augusztus 27., szerda

Előszó

Sziasztok! Egy ideje fanfiction blogokat keresek és régebb óta szeretnék én is indítani egyet. De mivel nem volt jó ötletem, ez nem valósulhatott meg mostanáig. Nem biztos, hogy a fejezetek nagyon hosszúak lesznek, de majd igyekszem.
A véleményeket szívesen meghallgatom és a javaslatoknak is örülök. Remélem felkelti majd az érdeklődéseteket a blog :) Jó olvasást!
Csörög a telefon. Katniss lassan sétál a kis-asztal felé, ahol a készülék el van helyezve. Két ember szokta csak hívni őket. Haymich, ő is csak akkor, hogy megkérdezze, nem maradt-e egy üveg fehér szeszük véletlenül. A  másik hívó pedig Katniss doktora, aki három naponta telefonál, Katniss egészségét kell ellenőriznie. Aznap viszont egy rég nem hallott hang szól a kagylóba. A nő még mindig affektál, de mióta vége a háborúnak egy picit talán meggyötörtebb.
- Megint egy nagy, nagy napra ébredtünk- csicsergi régi, lelkes hangját. A volt elnök kivégzése után nem sokkal került elő. Egy kapitóliumi tömbház pincéjében bujkált, ahova a ház lakó nem egy-két heti élelmet raktároztak el. 
- Effie. - állapítja meg Katniss és közben azon kattog az agya, hogy miért is hívhatta őket a nő. - rég nem hallottam a hangod. 
- Jaj drágám, nagyon hiányoznak az én bajnokaim - csuklik el Effie hangja. Katnissnek is hiányzott a kísérőjük, de a bajnokság annál kevésbé. - Na a lényegre térek.- szipog egyet Effie, majd folytatja. - Remélem mindkettőtökre számíthatok mentorként az utolsó éhezők viadalán! - kiáltja a nő izgatott hangon. Majd letette. Meg se várta, hogy Katniss reagáljon a hírre. 
Katniss először fel se fogta, hogy mire céloz a nő, de aztán beugrik neki a nap, mikor Snow elnököt vére lelőhette. 
Előtte Coin elnök, a tizenharmadik körzet elnöke összehívta a bajnokokat egy megbeszélésre. A gyűlésen arról kellett szavazniuk, hogy megrendezzék-e az utolsó éhezők viadalát, ahova kizárólag kapitóliumi gyerekekből válogatják a kiválasztottakat. Az szavazás eredménye négy-három lett. Így Coin elnök megígérte, hogy megrendezik, de közben az elnök halálát lelte, Katniss nyila által. 
De úgy tűnik, az elnök előtte beszámolt valakinek az ötletéről és a mostani elnök, Paylor is jónak látta a viadal megrendezését. 
-Peeta! - kiált a lángra lobbant lány, még mindig a telefonnál ácsorogva. 
- Igen?! - lép ki a fiú a konyhából. 
- Peeta, - tördeli Katniss a kezét. - tennünk kéne egy kirándulást a kapitóliumba.
- Minek? - rökönyödik meg a másik. 
- Mentorok leszünk. -böki ki végül a lány, de nem mer Peeta szemébe nézni. Peeta nem érti először, hogy kiről van szó, de visszaemlékszik, hogy ő ez ellen szavazott. Nem akar mentor lenni. Nem akarja, hogy megszervezzenek még egy viadalt. Nem akarja, újabb huszonhárom ártatlan gyerek halálát. 
Miért Katniss? - gondolkozik magában Peeta. -Prim. - teszi végül a felismerést. Szerelme bosszú szomjas. Át kell élniük a kapitóliumiaknak is. Milyen amikor el eszik a családoktól a gyereket és feláldozzák, hogy a többiek ebből egy vetélkedőt, egy sport eseményt csináljanak. De Peeta segíteni akar neki. Bármennyire is ellenzi, segít élete szerelmének végig csinálni ezt az egészet. 

2 megjegyzés: